Kanon Consulting
GR | EN
Below Header
Below Header

Διεθνή Έργα

Τα τελευταία χρόνια η ΚΑΝΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ έχει περάσει τα σύνορα του ελληνικού χώρου και συμμετέχει σε μεγάλα έργα, κυρίως μελέτης - κατασκευής, σε χώρες όπως Κατάρ, Ομάν, Λιβύη, Αλγερία, Σερβία και Ρουμανία.
Σήμερα τα διεθνή έργα αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της απασχόλησης του γραφείου. Η εμπειρία που αποκτήθηκε από τη συμμετοχή σε διεθνές περιβάλλον με τη χρήση διαφορετικών κανονισμών, πρακτικών και τοπικών νομοθεσιών έχει αυξήσει σημαντικά τη δυνατότητα του γραφείου να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες συμβούλου διεθνώς.

 

Placeholder Image

KAP2B PROJECT – ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ
ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΣΕ 11 ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Το έργο βρίσκεται υπό κατασκευή από την εταιρεία Al Arrab Contracting Company ACC και περιλαμβάνει μεγάλο πλήθος κτηρίων που εξυπηρετούν κυρίως στρατιωτικές, αλλά και οικιστικές, ιατρικές και εκπαιδευτικές χρήσεις. Ο Μελετητής του έργου, LEEAD INTERNATIONAL, ενέθεσε στην εταιρεία μας σε συνεργασία με την DENCO Α.Ε. τον έλεγχο της στατικής μελέτης όλων των σημαντικών κτηρίων.

 

Placeholder Image

ΝΕΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΝΤΟΧΑ - ΚΑΤΑΡ (NDIA)
ΚΤΗΡΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΥΡΓΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (BACKUP APPROACH AND TRAINING CENTER)

Το έργο βρίσκεται υπό κατασκευή από την κοινοπραξία ADCC (Aktor, Al Darwish, Cimolai, Cybarco) και ουσιαστικά περιλαμβάνει ένα διώροφο κτήριο που απαρτίζεται από δύο πτέρυγες, οι οποίες καταλήγουν στο μέσο του κτηρίου σε σύμμικτη κατασκευή κυλινδρικής μορφής και αίθριο. Το σύνολο του κτηρίου καλύπτεται από στέγη κυματοειδούς μορφής. Το κτήριο αποτελείται από τρία στατικά ανεξάρτητα τμήματα, μέσω πρόβλεψης δύο αρμών διαστολής κατά το πλάτος του. Οι δοκοί της βόρειας πλευράς κάθε τμήματος εδράζονται μέσω εφεδράνων ολίσθησης επί βραχέων προβόλων στα υποστυλώματα του γειτονικού τμήματος, ώστε να επιτρέπεται η ανεξάρτητη οριζόντια κίνηση των τμημάτων.

 

Placeholder Image

OMAN, THE "BLUE CITY" PROJECT - ΦΑΣΗ 1
ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Το έργο υπό τον τίτλο "Blue City" στοχεύει στη δημιουργία μιας εξ’ ολοκλήρου νέας πόλης-τουριστικού θέρετρου για μελλοντικό πληθυσμό 250.000 κατοίκων, στην περιοχή, Al Madina A’ Zarqa 80 km βόρεια του Muscat, στο σουλτανάτο του Ομάν. Σύμφωνα με το χωροταξικό σχέδιο που εκπονήθηκε από το γραφείο Foster & Patrners, κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης του έργου θα ολοκληρωθούν τα σημαντικότερα έργα υποδομών και κάποιες οικιστικές και εμπορικές περιοχές. Περιλαμβάνονται γειτονιές με βίλες και κτήρια διαμερισμάτων.

 

 

Placeholder Image

OMAN, THE "BLUE CITY" PROJECT - ΦΑΣΗ 1
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ AMPHITHEATER

Το ξενοδοχείο Amphitheater θα αποτελεί κύριο πόλο έλξης στο Blue City. Το πέντε αστέρων ξενοδοχείο περιλαμβάνει, εκτός από το κυρίως κτήριο, ένα μεγάλο αριθμό σουιτών που περιστοιχίζονται από συγκροτήματα με πισίνες, γήπεδα τένις και όλες τις ανέσεις ενός πολυτελούς ξενοδοχείου. Η συνολική του επιφάνεια ξεπερνά τα 28000m2

 

Placeholder Image

OMAN, THE "BLUE CITY" PROJECT - ΦΑΣΗ 1
ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ 1.1.2 - 1.4.2

Πρόκειται για συγκρότημα 60 περίπου πολυώροφων κτηρίων διαμερισμάτων που ομαδοποιούνται σε 16 χωριστά κτηριακά συγκροτήματα. Κάθε κτηριακό συγκρότημα έχει κοινό υπόγειο με χώρους στάθμευσης, μηχανολογικούς χώρους, κοινόχρηστους χώρους κλπ.

 

Placeholder Image

ΝΕΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΝΤΟΧΑ - ΚΑΤΑΡ (NDIA)
ΚΤΗΡΙΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ (CARGO)

Ο εμπορευματικός σταθμός (Cargo) του NDIA που βρίσκεται στην κεντρική περιοχή του αεροδρομίου έχει ικανότητα διακίνησης 50.000 τόνων φορτίου το χρόνο, ποσότητα που το κατατάσσει μεταξύ των μεγαλύτερων εμπορευματικών σταθμών στον κόσμο.

 

 

Placeholder Image

ΝΕΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΝΤΟΧΑ - ΚΑΤΑΡ (NDIA)
ΚΤΗΡΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ (HANGAR)

Η βάση συντήρησης αεροσκαφών (Hangar) στο νέο διεθνή αερολιμένα της Doha (NDIA) είναι η κεντρική βάση συντήρησης για τον εναέριο στόλο της Qatar Airways. Τοποθετημένο στην κεντρική περιοχή του αεροδρομίου, είναι σε θέση να φιλοξενεί ταυτόχρονα 8 μεγάλα και 4 μικρότερα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων δύο θέσεων Airbus 380.

 

 

 

Placeholder Image

COMARNIC - BRASOV MOTORWAY, ROMANIA
ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Το έργο έχει μήκος 58km και είναι τμήμα του αυτοκινητόδρομου Bucharest - Brasov, ο οποίος εντάσσεται στο πρόγραμμα Εθνικών Οδών που είναι υπό εξέλιξη στη Ρουμανία και θα κατασκευαστεί ως έργο παραχώρησης..

 

 

 

 

Placeholder Image

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ E80, ΤΜΗΜΑ NIS (PROSEK) - DIMITROGRAD ΣΕΡΒΙΑ
ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ - ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Το έργο αφορά την ανακατασκευή και αναβάθμιση σε δεξιό κλάδο της αρτηρίας 16.5km περίπου του υφιστάμενου οδικού δικτύου μεταξύ Stanicenje και Pirot.

 

 

 

 

 

Placeholder Image

AL AZIZYAH INFRASTRUCTURE WORKS (ΛΙΒΥΗ)
ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟΣ ΥΔΑΤΟΠΥΡΓΟΣ, ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΑ ΕΡΓΑ

Το έργο προκηρύχθηκε από την "Housing and Infrastructure Board of Libya" στον οικισμό Al Aziziyah και αφορά συστήματα ύδρευσης, αποχέτευσης και αποθήκευσης κατακλυσμιαίας παροχής του οικισμού.

 

Placeholder Image

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ E80, ΤΜΗΜΑ CRVENA REKA - CIFLIK, ΣΕΡΒΙΑ
ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ - ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Το έργο αφορά δύο ξεχωριστά τμήματα κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου Ε80, με συνολικό μήκος περίπου 12.70 km.

 

 

Back to top